top of page

Слід просто частіше мити руки і ...

Updated: Jan 11





Ти думаєш, я про те, що й усі. Не люблю "так, як усі" і тобі не раджу. Погоджусь, слід знати міру. Не все ж робити наперекір. Врешті-решт, існують усталені норми...

Але якщо говорити про творчість, то важливо бути собою, не такими як всі. Правда? Так от, я саме про це. Уміння вирізнятись - це свого роду один зі способів привернути до себе увагу, або ж, іншими словами, бажання творити, робити щось "нове".


Ну так, згоден. І про це говорив мені мій майстер. "Все придумано до вас, тому не вигадуйте, а просто наслідуйте". Ну, можливо, він і не вживав слова "наслідуйте". Я ж можу помилятись.;)



Пилюка - наш ворог!

Зрештою, ой як давно все це було. Скоріш за все, це вже моя інтерпретація його слів. Адже існує суттєва різниця між копіювати і наслідувати. Чи ти є чиєюсь копією? Ні. Отже, будь собою і в цьому вся фішка. Май свою думку і не бійся говорити: "Мені подобається!".


Не бійся цієї фрази навіть тоді, коли хтось тобі саркастично закидає: "Я художник, я так бачу". Це його думка і він хоче нею щось сказати. Ти ж не бери його слів надто близько до серця, а просто, не оглядаючись, йди вперед. Твори!





Ой, щось я забалакався. Вернімось до нашої теми.

Ще перед самим початком, я обов'язково все гарненько прибираю. Спершу роблю ретельне вологе прибирання кожної поверхні. Важливо стерти всю пилюку і підняти вологість у приміщенні. Пилюка - наш ворог! Опісля необхідно підтримувати чистоту поверхонь, періодично протираючи їх вологою мікрофіброю. ;)



Головне у творчості - відчути задоволення


Далі я включаю комп, сканер і ...


Ти, мабуть, вже здогадався. Так, так, я сканую плівку. Тож, до чого тут миття рук? Так ти зможеш тримати плівку голими руками і не будеш боятися її забруднити. От і все. Тому чистота - запорука вдалого сканування. Це скрупульозний процес, але дуже цікавий.


От і зараз, відволікшись на хвильку від сканування, я скоренько пишу цей пост. Шум сканера затих, сканований файл полетів у свою папку. Я уважно переглядаю кожний відрізок плівки. Зараз я сканую 6х7. Це означає, що можу сканувати лише по 2 кадри за один раз. Якби сканував 6х6, то можна було б і більше ;) Але це не головне.









"А що ж головне?" - запитаєш ти. Мовчиш? А спитай, і я спробую відповісти.


Головне у творчості - відчути задоволення. Коли те, що ти робиш, приносить тобі задоволення, твої очі горять і тобі годі стримувати бажання робити більше, тоді все ок. Якщо ж у тебе трішки по-іншому, не біда. З кожним так буває. Головне, щоб це тривало недовго.


Уміння вирізнятись

Я знаю, як тобі допомогти. Віриш? Не дуже? Розумію. Не змушую і навіть не буду переконувати. Я лиш хочу поділитись з тобою тим, що надихає мене. Сподіваюсь, що це допоможе тобі і далі творити із запалом! До зустрічі тут, у блозі! ;)

Бережи себе і часто мий руки! ;)

Ой, це я вже про те, що й усі. Бачиш, не такий вже я й оригінальний ))))







Камера: Mamiya RZ67 PRO II

Об'єктив: 80mm f2.8

Плівка: Kodak TRI-X 400

Проявка: BW

Сканер: Epson V850 Pro

Програма: SilverFast

Постпроцес: Lightroom





bottom of page