top of page

Що робити? ...

Updated: Oct 11, 2020





Що робити, коли немає, що робити? Замість того щоб бідкатися, чи думати: «От якби... А минулого року було…», просто щось зроби.



Ти читаєш цей пост – ти вже щось робиш. Я пишу цей пост – я теж щось роблю. Завжди можна щось робити. Деколи годі сказати, що вийде. Але ти встаєш і робиш перший крок. Неважливо куди і неважливо як, важливо не бути бездіяльним або, що вже геть погано, просто сидіти і жаліти себе.



Немає нічого гіршого від думок, які знеохочують і знесилюють тебе. Немає нічого кращого від конструктивних дій. Дія породжує думку, думка породжує ідею, ідея – надихає. І ось ти вже віднайшов свій ключ до успіху. Не сидіти й бідкатися, а робити й надихатися. Почати з простих і звичних речей, а закінчити великою справою.


Немає нічого гіршого від думок, які знесилюють

Що вибереш ти? Я ж продовжую щось робити. Шукати, думати, говорити, писати, ділитись, творити, малювати, фотографувати. І що?... Я не знаю, що буде завтра і, по суті, сьогодні це неголовне. Головне – діяти.



Якщо думка про завтра спонукає тебе до дій, добре. Але якщо думки про завтра викликають в тебе страх, тривогу, непевність, і саме ці почуття є для тебе рушійною силою, тоді треба щось змінювати. Можливо, почати з того, щоб перестати думати про завтра і про те, яким воно буде. Я не говорю про те, щоб жити лише одним днем. Радше, я за те, щоб скинути тягар і діяти з відчуттям свободи і радості. У тебе з’явився час? Виспись! Виспавшись, почни діяти.



Скажімо, зроби порядок у своїх шухлядах, упорядкуй файли в комп’ютері або ж помий посуд, зателефонуй другу. Цей список можна продовжити. Далі - проаналізуй себе, свої пріоритети, переосмисли свої цілі, накресли нові плани. Читай, переглядай і пам’ятай, коли у тебе з’явився час через брак зайнятості, у тебе з’явились і нові можливості. Головне діяти.



Немає нічого кращого від конструктивних дій


Що робити? ... А ти вже зробив! Ти дочитав цей пост до кінця і у тебе, мабуть, з’явились нові міркування. Якщо тривожні думки відійшли на другий план, а на їхнє місце прийшли якісь ідеї і блиснув промінчик бажання щось робити, то я щасливий. І це також додає мені наснаги. Ось бачиш, які ми молодці! Ти і я продовжуємо щось робити. І, погодься, робити є що!



Гарного тобі дня! До речі, заходи поговорити ;)

bottom of page